Burgemeester luncht met studenten in BAROC


 

Dinsdag 17 december 2013 -

Op maandag 11 november heeft burgemeester Peter van der Velden het Cingel College bezocht. Tijdens een informele lunch in restaurant BAROC heeft de burgemeester uitgebreid gesproken met studenten en docenten van het Cingel College.

De burgemeester toonde zich betrokken bij de studenten en was nieuwsgierig naar hun mening en ervaringen. Thema's die aan bod kwamen waren de inhoud en beleving van de opleidingen, toekomstverwachtingen, stages en maatschappelijke nevenactiviteiten. De burgemeester schuwde tevens onderwerpen als drank- en drugsgebruik onder jongeren niet. Dit resulteerde in een open en eerlijk gesprek. Uiteraard hebben de studenten en docenten ook de burgemeester een aantal scherpe vragen gesteld over de invulling van zijn ambt. Zijn oprechte antwoorden gaven een helder en soms verrassend beeld van de dagelijkse invulling van het burgemeesterschap.

De studenten die tijdens de lunch in de keuken en de bediening stonden, hebben de burgemeester zichtbaar laten genieten van een heerlijke lunch. Hij heeft ze daarvoor aan het einde van zijn bezoek persoonlijk bedankt door nog even de keuken in te lopen.

Kortom; een mooie, waardevolle ontmoeting op het Cingel College!