Cingel-student wint Lekkerste Brabantste leerling Worstenbroodje MBO 2016


 

Donderdag 17 maart 2016 -

Cingel student Koen Reinold is de winnaar van het ‘Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje MBO 2016’. Koen heeft  de titel voor het tweede jaar op rij in de wacht weten te slepen.  De tweede plaats is voor Marleen Molenaar en Ans Aben heeft de derde plaats behaald. Alle vijf de finaleplaatsen waren voor studenten van het Cingel College.

Leerbedrijf en student winnen beide Lekkerste Brabantse Worstenbroodje
Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje komt uit Terheijden. Bakker Jürgen van Dongen heeft voor de vijfde keer bij de professionals de titel weten te bemachtigen. Leuk detail, bakkerij van Dongen is het leerbedrijf van Koen Reinold.

De prijs voor de beste thuisbakker ging naar Jos Heerkens uit Berlicum. De heer Neutelings, lid Raad van Bestuur ROC West-Brabant had de eer om de prijs uit te reiken.

Over de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje
Aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje deden 40 professionals, 49 thuisbakkers en 50 leerlingbakkers mee. Per categorie gingen uiteindelijk tien bakkers, vijf thuisbakkers en twee keer vijf leerlingen door naar de finale. De finalisten hebben afgelopen maandag in de bakkerij van het Cingel College hun worstenbroodjes mogen bakken.

De strijd ook te volgen op TV
Zaterdag 19 maart vanaf 19.00 uur  zendt Omroep Brabant het verslag van de finale uit.

Immaterieel Erfgoed
Tijdens de prijsuitreiking is ook de cultuur van het Brabantse worstenbroodje op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. Ineke Strouken, directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, heeft het officiële certificaat uitgereikt aan Ton Poppelaars, voorzitter van de Stichting in oprichting van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.