Samenvatting Netwerk Event Puberwerk


 

Donderdag 20 april 2017 -

Maandagavond 3 april – Breda. De gasten druppelen langzaam restaurant Baroc binnen. Bij binnenkomst worden ze hartelijk ontvangen door de studenten van de opleiding Toerisme die de naambadges overhandigen en hen verwijzen naar de sfeervol ingerichte ruimte. Drankjes worden uitgeserveerd door de studenten Horeca en de heerlijke amuses en voorgerechten van de Cas Spijkers Academie wordt uitgedeeld aan de gasten.

Het netwerkevent is georganiseerd voor praktijkbegeleiders en praktijkopleiders. Centraal staat de ontwikkeling van de student van Young Professional tot moderne vakman of vakvrouw. Na de opening, door Sjoerd de Lange, afdelingsmanager, verplaatsen de gasten zich naar het lokaal voor de presentatie van André van Voorst, adviseur examenwerk, om inzichten te krijgen in allerlei aspecten waar de studenten tijdens het ontwikkelingsgericht en kwalificerend beoordelen mee te maken krijgen.

Dan is het tijd om te netwerken en ervaringen te delen. Dit onder het genot van de heerlijke verwennerijen van de studenten van de Cas Spijkers Academie. Het tussengerecht, hoofdgerecht en pre-dessert verrassen de gasten op een aangename, positieve manier, zo bleek achteraf uit de ingevulde enquêtes. “Een waar feestje voor de tong”.

Aletta Smits, onderzoeker en docent aan de Hogeschool Utrecht, vervolgde de avond met de fantastische presentatie over het puberbrein. Hoe denken pubers? Waarom komen ze te laat? Waarom komen ze nou wéér niet uit bed? Alle inzichten die docenten, ouders en stagebegeleiders nodig hebben om een puber beter te begrijpen in heldere stappen uitgelegd. “Een humoristische, geestige benadering”, “inzichtelijk en logisch verhaal” en “een feest der herkenning” voor veel gasten.

Het wereldcafé, waarbij de gasten in groepen diverse stellingen over het onderwijs ter discussie stelden, gaf zowel de gasten als de aanwezige docenten prettige inzichten over de verbinding tussen branche, bedrijf en de opleidingen. De onderwerpen die besproken werden. waren onder andere het nut van een intakegesprek, wat kun je wél verwachten van een puber en ontwikkeling en aansluiting bij de branche. De opbrengsten uit deze discussies waren boven verwachting en gaf deze netwerkbijeenkomst een extra dimensie.

Ter afronding van deze succesvolle avond, werd het laatste gerecht, een bijzonder desserts bereidt door de student chef-kok van de Cas Spijkers Academie voor de ogen van de gasten. De afronding van het netwerkevent werd op een ludieke manier verzorgd door Rob Neutelings, lid raad van bestuur ROC West Brabant. Bij vertrek ontvingen de gasten nog een speciale bonbon, gemaakt door de studenten van de opleiding Brood & Banket, om de prettige nasmaak aan dit event nog even voort te zetten.

De gasten gaven in de enquête aan het erg prettig te vinden om ervaringen en kennis met elkaar te delen. Het gaf hen, vaak herkenbare, inzichten die op een spontane en grappige manier overgedragen werden. Uiteraard heeft elk evenement verbeterpuntjes maar het was een geslaagde avond voor allemaal, zo bleek uit de uitkomsten van de enquêtes. De gasten hebben het event beoordeeld met een 8.7! Dit betekent dat het voor herhaling vatbaar is en dat is ook wat het Cingel College van plan is voor schooljaar 2017-2018. U bent allen van harte welkom!