Studenten winnen goud en zilver op internationale wedstrijd


 

Woensdag 22 november 2017 -

Cingel-studenten Naomi Keesen uit Klundert en Merijn Schaap uit Breda hebben afgelopen weekend in Oostende prijzen gewonnen op de internationale conferentie en wedstrijd van de AEHT (Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Toerisme). Naomi heeft met haar prestatie goud in de wacht gesleept in de categorie Culinary Art. Ze liet daarmee 20 deelnemers teams achter zich. Zilver was weggelegd voor Merijn Schaap in de categorie Hospitality Management.

Het Cingel College vaardigde dit jaar zes MBO-studenten af, namelijk Naomi Keesen (Culinary Art), Merijn Schaap (Hospitality Management), Pierre van der Zee (Decathlon), Lauren de Jong (Frontoffice), Lieke Schoenmakers (Pastry), Sophie Poot (Tourist Destination). Dit zestal heeft buitengewoon goed gepresteerd en een enorme dosis aan doorzettingsvermogen laten zien.

De Culinary art-categorie is een kookwedstrijd waar door de studenten drie verschillende streetfood gerechten moeten worden bereid tot een voorgerecht en een hoofdgerecht uit een black box van ingrediënten voor 6 personen.

Jaarlijks neemt het Cingel College met een aantal opleidingen deel aan nationale en internationale vakwedstrijden. Een daarvan is de AEHT, die dit jaar zijn gehouden in de week van 13 tot en met 17 november in Oostende, België. Het belangrijkste van de wedstrijd is de internationale samenwerking; een wedstrijdteam wordt samengesteld uit deelnemers van drie verschillende landen. Er wordt dus ook uitsluitend Engels of Frans gesproken.