Eerste prijs voor studenten Cas Spijkers Academie / Cingel College bij Future Talents


 

Dinsdag 10 april 2018 -

Op woensdag 9 april vond de 8e editie van de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Tijdens deze jaarlijkse internationale competitie toont hét culinaire- en gastvrijheidstalent hun talent en vakmanschap aan de top van de gastronomie. Onze studenten gingen er met de hoogst haalbare prijs vandoor.

Studenten Seni Batta, Jesse Goyvaerts en Lars Brandwijk van de Cas Spijkers Academie Breda hebben in de finale 16 scholen uit Nederland, België, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland achter zich gelaten.

De kooktalenten gingen op basis van een black box opdracht met vastgestelde kaders de strijd met elkaar aan. Het kader was steenbolk (vis) voor het voorgerecht, het tussengerecht Japans, het hoofdgerecht werd bereid met lamsvlees en het dessert bestond uit aardbeien.

De gerechten zijn beoordeeld door de jury bestaande uit niemand minder dan Jacob Jan Boerma (De Leest***), Onno Kokmeijer (Ciel Blue**), Erik van Loo (Parkheuvel**) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**). Deze 4 chefs zijn samen goed voor 9 Michelin sterren.