Cingel studenten proeven aan patisserie


 

Donderdag 14 juni 2018 -

De eerstejaars studenten van de koksopleiding van het Cingel College maakten 13 juni het dessert in het Havenhuis in Etten-Leur in het kader van ‘We are Food’. Ze leerden er hoe complex catering is en wat er allemaal bij komt kijken.

We Are Food is een samenwerking tussen Brabantse scholen en food-ondernemers en zet tien maanden lang telkens één actueel food thema in de spotlights. Die tien thema’s zijn aangedragen door Brabantse food-ondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc. Elke maand heeft een of meerdere gangmakers. Die zijn samen het gezicht van We Are Food: een inspirerende mix van gevestigde entrepreneurs en beginnende hemelbestormers (www.wearefood.nl).

De Cingel-studenten hebben vijf weken gewerkt aan het patisserieproject. Ze hadden de opdracht om een dessert te verzinnen van vijf componenten, waaronder aardbeien en chocolade de vaste ingrediënten waren. Ze zijn bij de biologische dynamische aardbeienteler ‘De Kromme Lepel’ in Lepelstraat geweest en bezochten ter inspiratie ook Patisserie Joep in Breda.

Het resulteerde in mooie opgemaakte borden met heerlijke patisserie bij het Havenhuis!