Cas Spijkers Academie (niv. 4) voor VMBO-ers in 4 jaar af te ronden


 

Dinsdag 1 april 2014 -

Vanaf schooljaar 2014-2015 hebben VMBO-leerlingen de mogelijkheid om in 4 jaar de Cas Spijkers Academie (CSA) niveau 4 af te ronden.

Het Cingel College is één van de drie trotse aanbieders van deze TOP-opleiding. Een opleiding die in nauwe samenwerking met Cas Spijkers en andere ervaringsdeskundigen is vormgegeven. De lesstof is breed en het programma intensief. Topchefs met verschillende specialiteiten, dragen via masterclasses hun kennis over op de studenten.

Tot op heden was een afgeronde koksopleiding op niveau 3 een minimale vereiste om in aanmerking te komen voor de CSA niveau 4. Vanaf komend schooljaar is het mogelijk om direct vanaf het VMBO in een startjaar in te stromen. Het startjaar bestaat uit de opleiding Zelfstandig werkend kok niveau 3. Na dit jaar kunnen de studenten middels een casting toelating doen voor de niveau 4 opleiding van de Cas Spijkers Academie met een opleidingsduur van 3 jaar.

Dit traject is voor leerlingen met een VMBO-diploma tl, gl of kb én voor leerlingen met een VMBO-diploma basis met consumptieve technieken in hun pakket. Dit geldt uiteraard alleen voor de talentvolle leerlingen, voor wie koken hun lust en hun leven is.