IJscursus vast onderdeel opleiding Patissier


 

Dinsdag 1 april 2014 -

De studenten van de opleiding Patissier gaan vanaf 12 mei de cursus IJsbereider aan het IJscentrum in Wageningen volgen. De opleiding Patissier is in augustus 2013 van start gegaan en is een TOP-opleiding voor banketbakkers die op het hoogste niveau willen werken.

De IJscursus in Wageningen wordt als vast onderdeel in de lesstof opgenomen. “Studenten aan de opleiding Patissier werken bij top patisseriezaken en in de hotelpatisserie. Daar is een ijsdessert dagelijkse praktijk. IJs is dus een wezenlijk onderdeel van de patisserie”, stelt Bas Barten, teamvoorzitter Brood & Banket.

Het Cingel College kiest er bewust voor om de ijscursus op het IJscentrum in Wageningen te geven. Wij maken veel gebruik van gastdocenten en zoeken bewust de relatie op met het bedrijfsleven. Zo komen er regelmatig gastdocenten van verschillende disciplines, zoals een chocoladeworkshop door een afgevaardigde van Callebaut.

IJscentrum-manager Jacques Vos is er erg blij mee dat het Cingel College zijn studenten van de opleiding Patissier de cursus IJsbereider laat doen. “Het Cingel College vindt het belangrijk dat ijsbereiden weer een onderdeel wordt van het reguliere onderwijs”, zegt Vos tevreden.