Facelift opleidingen Toerisme


 

Donderdag 3 april 2014 -

Eén van de overheidsmaatregelen uit Focus op Vakmanschap betreft een andere verhouding tussen school- en stage-uren. Studenten moeten meer tijd op school gaan doorbrengen, terwijl ze minder uren op stage mogen, de echte praktijk in. Het team Toerisme van het Cingel College heeft van deze ‘nood’ een deugd gemaakt door in haar onderwijsprogramma de praktijk nog meer naar de school toe te halen. Dat gaat vanaf komend schooljaar op twee manieren gebeuren:

1. De rode draad van het onderwijsprogramma wordt opgezet rondom integrale opdrachten: levensechte opdrachten uit de beroepspraktijk van Leisure, Frontoffice en Reizen.  De kennis- en vaardighedenleerlijnen worden op deze integrale opdrachten afgestemd, zodat studenten ‘just in time’ weten waarom ze iets moeten kennen en kunnen.

2. Het Cingel College gaat nog nauwer samenwerken met de stagebedrijven. Op dit moment wordt gewerkt aan samenwerkingsovereenkomsten, waarbij een groot gedeelte van de praktijklessen gaat plaatsvinden in de ‘echte’ bedrijven. De bedoeling is dat ook de praktijkexaminering daar gaat plaatsvinden.

Schooljaar 2014-2015 starten alle eerstejaars studenten in het nieuwe programma, waarin ze vanaf de eerste dag op school kennismaken met de beroepspraktijk.