Dariusz Gutkowski is ROC West-Brabant Topper 2014


 

Vrijdag 19 september 2014 -

Cingel Topper Dariusz Gutkowski is tijdens de jaaropening van ROC West-Brabant gekozen tot ROC Topper 2014. Hij wint hiermee een bedrag van € 2.500,-, te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding.

Filmende kok
Dariusz is een gepassioneerde student aan de Cas Spijkers Academie, die zijn recepten niet voor zichzelf wil houden. In combinatie met zijn talent om te filmen, ziet hij kans om regelmatig filmpjes op YouTube te plaatsen waarin je hem bezig ziet in de keuken. Drie jaar geleden is hij gestart met de koksopleiding aan het Cingel College. Na diverse werkplekken bij o.a. sterrenrestaurant ’t Zilte werkt hij nu bij het Oosterhoutse restaurant By Pascal.

Jury
Volgens de jury is Dariusz een echte ambassadeur voor ROC West-Brabant en blinkt hij daarnaast uit in ondernemerschap en professionaliteit.

Het juryrapport luidt als volgt: Dariusz heeft talent en doorzettingsvermogen. Dat blijkt uit het feit dat hij zo kort na zijn opleiding al één van de vaste koks in een toprestaurant van West-Brabant was. Hij combineert twee werelden: de horeca en de multimedia. 15.000 volgers met Facebook, 45.000 volgers via YouTube en meer dan 2 miljoen views. Dariusz is een ROC-Topper met smaak.